Новите продукти в семейството на Focusrite - Scarlett 6i6 и18i8

Focusrite има удоволствието да обяви представянето на двата нови модела от серията Scarlett USB 2.0 интерфейси: Scarlett 18i8(18 входни и 8 изходни канала) и Scarlett 6i6 (6входни и 6 изходни канала).

И двата интерфейса са ориентирани към изпълнители, които записват сами, продуценти и групи, като се различават единствено по входно-изходната си конфигурация. И двата модела включват добре познатите Focusrite микрофонни предусилватели, спечелили редица награди. Другата запазена марка на интерфейсите е известната им прецизна 24bit/96 KHz конверсия за максимална прозрачност на звука. В допълнение към Windows и Mac операционните системи, двата интерфейса са съвместими и с iOS устройства като iPad (през Apple iPad camera Connection kit).

Focusrite Scarlett 18i8 Audio Interface

Scarlett 18i8

e  първия интерфейс от Focusrite  който има четири предусилвателя, като същевременно може да записва и още четири линейни сигнала, което го прави перфектен за задачи като записване на група на живо. ADAT разширителния вход позволява свързването на външни микрофонни предусилватели като Octopre MkII, което прави броя на каналите с предусилватели 12, устройството също има S/PDIF вход и изход. Всички аналогови и цифрови изходи от които се нуждаете за домашни многоканални записи. Няма нужда от breakout кабели – всеки вход и изход е изведен на самото устройство.

 

Focusrite Scarlett 6i6 Audio Interface

Scarlett 6i6 e проектиран за записи  с по-малки изисквания към броя на записваните канали, в допълнение към двата Focusrite предусилвателя има и стерео вход, който дава възможност за допълнително включване например на вокали,китара, кииборд и др.

Броя на входните е канали е разпределен на два микрофонни/инструментни,два линейни и два цифрови (S/PDIF),изходните са четири моно линейни и два цифрови (S/PDIF).

Двата модела са с алуминиев корпус и разполагат със „signal halo” опция, която представлява светодиодни пръстени около копчетата за входно ниво – те светят в зелено, когато входния сигнал е с добро ниво и в червено, когато сигнала е твърде силен. Устройствата имат също два слушалкови изхода, всеки от които е със самостоятелно регулиране на нивото –слушалковите изходи на 6i6 са за главния и допълнителен изход (при 18i8 са напълно независими).

И двата интерфейса използват технологията Scarlett Mix Control –DSP миксер и рутер с ултра ниска латенция (под 1,4 ms) и интуитивни one click присети.

Устройствата идват със пакет от софтуер (Ableton Live Lite,Scarlett Plug-in Suite, Novation Bass Station, Loopmasters sample pack).

Очаква се продуктите да бъдат пуснати в продажба през месец Юни .