Опитвали ли сте се да си представите, как се създават любимите ви студийни монитори? Причината за емблематичния звук на мониторите Focal е технологията на производство, зад която стоят 40 години на разработка и иновации.

Брандът е основан през 1979г от Jacques Mahul – HiFi ентусиаст, който разработва драйвери за говорители. Първоначално това, което един ден ще се превърне в едно от най-реномираните имена в света на аудиото, е малка работилница в специализирана в прецизна механика, където работят само Жак и още един човек. Компанията започва като производител на аудио драйвери за други марки. Първият им продукт, разработен в сътрудничество с компанията JM Lab, носи името DB13. Той удивява аудиофилите с това, че силата на звука му е съизмерима с тази на доста по-голям говорител.

Днес, комплексът на Focal се състои от 4 сгради. Три от тях са в Сент Етиен, а четвъртата, специализирана в изработката на дървени корпуси – в югозападна Франция. Общата площ на четирите сгради надхвърля 9000 м2.

В следващото видео Уорън Хюърт, който е основател на медията Produce Like a Pro, ще ви запознае с всички потайности във фабриката на FOCAL.

Публикацията в сайта на Produce like a Pro, можете да намерите тук.

Ако желаете да чуете мониторите, свържете се с нашите дилъри, за да запазите час за индивидуална сесия!