За нас

За нас, фирма Алмар Ко, е чест да сме дистрибутор на водещи марки студийна техника като Rode, Universal Audio, Steinberg, Focal, Solid State Logic, DPA Microphones, Austria Audio повече от 20 години. Продукти от нашия асортимент можете да откриете в почти всички студиа в България. А дилърската ни мрежа обхваща цялата страна.

Екипът на Алмар Ко се състои от музиканти, продуценти и консултанти в сферата на аудио и видео техниката със солиден опит и портфолио зад гърба си. Сред клиентите ни са редица местни медийни и музикални фигури, както и водещите студиа на музилания пазар.

Като първата компания, специализирана в сферата на студийната техника, ние е утвърдихме като фактор в развитието на концепцията за компютърно базиран звукозапис в България. Образователните инициативи на компанията започват още от 1998 г. Тогава се откри първият в региона Steinberg обучителен център в СУ „Св.Климент Охридски“. С годините заслужихме доверието на клиентите и дилърите ни да бъдем естествения им партньор.

Логото на фирма Алмар Ко е нарисувано на ръка от Алекс Марков и изобразява „двойнствеността“ в аудиото. За последния четвърт век, то се превърна в разпознаваема емблема както в страната, така и извън нея.

Основателят на компанията, Алекс Марков е музикант, аудио инженер и продуцент. Той е един от пионерите на цифровата, съраунд и амбисоничната аудио продукция, а през 90-те години, заедно с Paul Wiffen, са част от екипа направил първите 3D хорови записи в България.

От 1990 г. работи като ко-продуцент и инженер с някои от най-популярните български продуценти като Емил Коларов и носителят на „Грами“ – Румен Бояджиев. До 2015 г. ръководи звукозаписното студио в Националната Филхармония.