За нас

Нашата компания се занимава с дистрибуция на водещи марки студийна техника като Universal Audio, Steinberg, Focal, Solid State Logic, DPA Microphones повече от 20 години. Продукти от нашия асортимент можете да откриете в почти всички студиа в България – от професионални до любителски, а дилърската ни мрежа обхваща цялата страна. Екипът на Алмар се състои от музиканти, продуценти и консултанти в сферата на аудио и видео техниката със солиден опит и портфолио зад гърба си. Сред клиентите ни са редица местни медийни и музикални фигури, както и водещите студиа на музилания пазар. Бидейки първата компания специализирана в сферата на студийната техника, през годините сме се утвърдили като фактор в разпространението и развитието на концепцията за компютърно-базиран звукозапис в България. Образователните инициативи на компанията датират още от 1998 година с откриването на първия в региона Steinberg обучителен център в СУ “Св.Климент Охридски”. С годините заслужихме доверието на клиентите и дилърите ни да бъдем естествения им партньор.

Логото на Алмар Ко е нарисувано на ръка от Алекс Марков и изобразява “двойнствеността” в аудиото. За последния почти четвърт век, то се превърна в разпознаваема емблема както в страната, така и извън нея.

Основателят на компанията, Алекс Марков е музикант, аудио инженер и продуцент. Той е един от пионерите на цифровата, съраунд и амбисоничната аудио продукция, а през 90-те години заедно с Paul Wiffen са част от екипа, направил първите 3D хорови записи в България. От 1990г работи като ко-продуцент и инженер с някои от най-популярните български продуценти като Емил Коларов и носителя на Грами Румен Бояджиев. До 2015г. ръководи звукозаписното студио в Националната Филхармония.