RODE Microphones анонсира нов ъпдейт за безжичната микрофонна система Wireless GO II. С нея се подобряват възможностите при достъп и експортиране на вградени записи от RØDE Central. Най-новата версия на RØDE Central може да бъде изтеглена тук (за десктоп версия).

Експортиране на няколко записа едновременно

Можете да експортирате няколко записа от RØDE Central едновременно. Просто поставете отметка в квадратчето до всички записи, които искате да експортирате, след което натиснете бутона „Export“.

Експортиране на детайли

Може да експортирате отделни секции от записите „ръчно“, вместо да експортирате целия файл. С десния бутон и плъзнете инструмента за избор във „вълната“, за да маркирате секцията, от която се нуждаете, след което натискате бутон „Export selection“.

User Marker Indexing

Маркерите, които сте пуснали ръчно в записите си, вече ще бъдат индексирани в падащо меню под всеки основен запис. Просто щракнете върху стрелката до записа, до който искате да получите достъп, за да видите списъка с маркери. Когато щракнете върху един, ще преминете към този раздел на записа и ще бъде направен избор между този маркер и следващия във файла (или края на записа, ако няма други маркери). След това можете да щракнете върху „Export selection“, за да експортирате.

Colour-codet маркери

За да се направи по-лесно разграничаването между маркери за отпадане и потребителски маркери във файл на запис, те вече са цветно кодирани съответно в червено и зелено.

Бутон „Jump-to Marker

Добавени са бутони „Jump-to marker“. Те се намират до бутона за възпроизвеждане, под формата на вълната. Избирате какъв тип маркер искате да навигирате (отпадащи или потребителски маркери), след което кликвате върху бутоните, за да преминете към тях. Ще бъде направена селекция в зависимост от вида на маркера, към който прескачате, който след това може да бъде експортиран поотделно с помощта на бутона „Export selection“.

Промяна на името на записа

Имената на записите вече могат да се редактират ръчно в RØDE Central. Кликнете два пъти върху заглавието на записа, въведете ново име и натиснете „Return/Enter“, за да го запазите.

Забележка: Имената на записаните файлове се съхраняват в RØDE Central, а не на предавателите, което означава, че ако включите вашия Wireless GO II към друг компютър, имената на запазените файлове няма да се появят.

Mini-nav bar

Добавeна е мини-навигационна лента над основната вълнова форма, когато отворите запис. Удобство за по-дълги записи. Можете или да кликнете върху раздел, за да преминете към него, или да кликнете и плъзнете, за да прелистите целия запис. Можете също кликнете с десния бутон и да плъзнете, за да направите избор в мини-навигационната лента.

Waveform zoom

Добавена е и удобна функция за zoom-ване на формата на вълната. Това позволява да увеличавате секции от вашия запис и да правите много специфични селекции, които след това могат да бъдат експортирани с помощта на инструмента за избор.

Новият ъпдейт за Rode Wireless GO II затвърдждава лидерските позиции като изключително модерна и иновационна безжична микрофонна система, която с новите си функционални ъпдейти става още по практична.

Можете да изтеглите най-новата версия на RØDE Central тук или да научите повече за Wireless GO II тук.

За повече може да се свържите и с екипа на Алмар Ко тук.