Германската компания RME официално представи новия Digiface RAVENNA на изложението IBC в Амстердам (09-12 септември, 2022 г.) Мобилният аудио интерфейс е базиран на доказания Digiface Dante, но разполага с модул RAVENNA, разработен от компанията DirectOut. Устройството позволява предаване на до 128 RAVENNA канала, както и 64 MADI канала чрез една USB 3.0 връзка. Така RME разширява своята серия Digiface с мощен модел RAVENNA за USB и самостоятелна работа.

Мобилното решение RAVENNA

Протоколът RAVENNA Audio-over-IP може да се използва в съществуващи мрежи без специални рутери, съвместим е с AES67 и позволява некомпресирано предаване на цифрови аудио сигнали с ниска латентност на големи разстояния. За да покрие допълнително нарастващата популярност и присъствие на решенията RAVENNA в професионалния сектор, компактният интерфейс Digiface Ravenna USB 3.0 на RME добавя външна опция за напълно мобилна работа към наличните досега стационарни решения RAVENNA. За да работят с Digiface Ravenna, потребителите могат да разчитат както на конектор за външно захранване, така и на USB захранване.

RAVENNA & MADI

Благодарение на интегрирането на MADI драйверите (Mac/Windows) от известната серия RME MADIface, Digiface Ravenna предлага, в допълнение към 128-те RAVENNA канала, предаване на до 64 MADI канала през USB 3.0. За тази функция и двата BNC гнезда за Word Clock I/O могат да бъдат превключени на MADI I/O. Сумата от 128 канала Ravenna и MADI може лесно да се контролира чрез включения уеб сървър RAVENNA, както и базирания на DSP RME TotalMix FX миксер с неговите опции за маршрутизиране и наблюдение. Наред с други функции, TotalMix FX позволява създаване на независими суб миксове според броя на наличните изходи.

DIGICheck

От страна на мрежата, Digiface Ravenna има четири свободно конфигурируеми мрежови порта, които могат да се използват многофункционално като входове и изходи, като мрежов превключвател или за безопасна резервна работа. Освен това интерфейсът може да се използва и като мобилен 64-канален RAVENNA/MADI конвертор без USB връзка към компютър.

В допълнение към USB 3.0 порта, мрежовите портове RAVENNA, I/O конекторите за синхронизиране на думи и конектора за захранване, Digiface Ravenna също така осигурява висококачествен изход за наблюдение на слушалки, който може да се използва като линеен изход за възпроизвеждане на стерео аналогов смесване, ако е необходимо.