RODE обяви 5-тото поколение на своя култов студиен кондензаторен микрофон NT1. Новата революционна версия съчетава класическия звук на своят предшественик с нова, авангардна технология.

С над шест милиона продадени бройки, NT1 е най-популярният студиен микрофон в света и може да се похвали с наследство, което малцина могат да се мерят. От пускането си преди повече от 30 години, микрофонът премина през множество трансформации, включително и модела NT1-A и иновативното четвърто поколение NT1, като и двата продължават да се използват.

Основни характеристики на NT1 5-то поколение

  • HF6 капсула с голяма диафрагма (1 инч) със злато, прецизно проектирана до субмикронни толеранси;
  • Плавна честотна характеристика, висока чувствителност и високо SPL управление за невероятна производителност в широк спектър от студийни приложения;
  • Изключително нисък шум (4dBA) – най-тихият студиен кондензаторен микрофон в света;
  • Dual Connect изход с XLR и USB-C свързаност (предстоящо патентоване на технологията) за използване с аудио интерфейси, миксери и конзоли или директен plug-and-play запис с компютър;
  • Първият в света 32-битов float цифров изход;
  • Аналогово-цифрово преобразуване със свръхвисока разделителна способност (до 192kHz);
  • Вграден DSP за усъвършенствана APHEX® аудио обработка, включително компресор, шумопокривател, двустепенен високочестотен филтър и легендарните ефекти Aural Exciter™ и Big Bottom™;
  • С включени студиен клас шок маунт, поп филтър, XLR и USB кабели;
  • Предлага се в черен или сребрист цвят със здрав алуминиев корпус и висококачествени покрития –устойчиви на надраскване;
  • Проектиран и произведен в Сидни, Австралия;

Най-популярният студиен микрофон в света

Представен през 1991 г., NT1 бe дебютен микрофон за RODE – първият в дълга гама от продукти, които промениха начина, по който творците работят. Моделът пожъна мигновен успех и бързо се превърна в микрофон за ново поколение музиканти „направи си сам“ и студийни професионалисти. През последните три десетилетия той продължава да бъде най-продаваният студиен кондензатор в света, обичан заради своя топъл, класически звук и невероятна гъвкавост.

NT1 5-то поколение е кондензаторен микрофон с голяма диафрагма, който осигурява изключителна производителност в широк спектър от студийни приложения. Той разполага с HF6 капсула, която осигурява искрящи високи, детайлен среден диапазон и богат бас. Моделът има тесен кардиоиден полярен модел, плавен честотен спектър и висока чувствителност  – идеален за запис на всичко от вокали и реч до акустична и електрическа китара, барабани и перкусии, пиано и др.

Подобрената схема осигурява удивително нисък шум от 4 dBA, което го прави най-тихият студиен кондензаторен микрофон в света. Освен това разполага с високи възможности за управление на SPL за максимална гъвкавост в студиото. Само тези характеристики правят NT1 5-то поколение микрофон от световна класа, но това не е всичко.

Musicians playing guitar and keyboard and singing with NT1 5th Generation

Свързаност, която променя правилата

В продължение на повече от 50 години XLR конекторът остава почти непроменен. До сега! NT1 5-то поколение разполага с новаторски изход Dual Connect, който предлага както XLR, така и USB свързаност в един и същи корпус. Това позволява на потребителите да се свързват към аудио интерфейс, миксер, конзола или друго аудио оборудване чрез XLR за традиционен аналогов работен процес или директно към компютър чрез USB за plug-and-play запис.

NT1 5th Generation XLR and USB connectivity diagram

32-битов float цифров изход

NT1 5-то поколение е първият микрофон в света, който разполага с 32-битов float цифров изход. Този революционен аудио формат улавя пълния динамичен обхват на микрофона, като същевременно позволява на потребителите, записващи в DAW, да настроят своя звук до оптималното ниво след записа. Това означава, че потребителите могат да записват всичко: от шепот до писък, без да се притесняват да настроят правилно усилването си предварително и без шанс сигналът им да бъде изрязан.

Класически звук

Цифровият изход на NT1 от 5-то поколение осигурява ултра нисък шум, усилване с Revolution Preamp™ и аналогово-цифрово преобразуване с ултрависока разделителна способност (до 192kHz) за идеална чистота на звука. Мощният вграден DSP позволява на потребителите да прилагат усъвършенствана APHEX® аудио обработка към своите записи, включително компресор, шумов гейт, двустепенен високочестотен филтър и легендарните ефекти Aural Exciter™ и Big Bottom™.

Podcast recording with NT1 5th Generation on RØDE Connect

RØDE Central и RØDE Connect

Безплатните приложения RØDE Central и RØDE Connect осигуряват два различни режима на обработка: интуитивният VoxLab™ редактор с прости контроли за Depth, Sparkle и Punch, което прави лесно настройване на перфектния звук, или усъвършенстван редактор, който предлага детайлен контрол върху всеки параметър за фина настройка на обработката. Потребителите могат да свържат до осем микрофона NT1 5Gen към един компютър за многопистов запис, дори на операционни системи Windows, използвайки персонализиран ASIO драйвер.

RODE NT1 5th Generation е много повече от просто студиен кондензаторен микрофон, това е цялостно решение за цифров запис.

Можете да поръчате RODE NT1 5th Generation ТУК.