С пускането на пазара на първия Videomic микрофон през 2004-та година, RØDE Microphones предизвикаха революция в света на компактните, on-camera микрофони и са лидер в тази област вече 15 години. Постепено VideoMicro и VideoMic Pro+ станаха част от оборудването на ентусиастите, занимаващи се със звукозапис и видео продукция.

Какво е Videomic NTG?

Videomic NTG, най-новия член на семейството, съчетава най-доброто от два свята – сериите Videomic и микрофоните тип „пушка“ на бранда – NTG. „Името казва всичко“, твърди Питър Фрийдман, генерален директор на RODE. „Това е хибриден микрофон, който съчетава отличителното броудкастинг качество на серията NTG и компактността на Videomic. Със създаването на Videomic NTG променяме разбирането за това, на какво е способен един микрофон за видео.“

Какво прави новия Videomic NTG толкова специален?

 • Революционен акустичен дизайн – разработен за най-новия модел от NTG серията – NTG5 с характерна акустична прозрачност и естествен, неоцветен звук.
 • Насочена, супер кардиоидна полярна характеристика и flat frequency response;
 • Изключително ниско ниво на собствен шум;
 • Неограничен контрол на гейна;
 • Изход с 3.5 мм TRS/TRRS жак – край на преходниците, при включване на микрофона в мобилен телефон или DSLR камера!
 • USB изход, за да превърнете Videomic NTG в USB микрофон и да го използвате с таблет, компютър или смартфон;
 • Изход за слушалки – за да можете да проследявате какво се записва, докато микрофонът е включен посредством USB кабела;
 • Цифрово управляеми параметри – high-pass filter, pad, high frequency boost и safety channel;
 • Светлинен индикатор, предупреждаващ за твърде високо DB ниво;
 • Вградена, презареждаща се литиево-йонна батерия, гарантираща 30+ часа време за запис, която ще ви осигури спокойствие и при най-изискващите предизвикателства; Батерията се зарежда напълно посредством USB-C кабел за два часа;
 • Висококачествено Rycote® Lyre® окачване обиращо вибрациите и позволяващо контрол на позицията на кабела, както и релса с възможност за настройване точната позиция на микрофона върху Cold Shoe адаптора на камерата;
 • Изкючително олекотена и устойчива алуминиева конструкция от клас използван при конструкцияна на космически совалки – само 94 грама!

Videomic NTG на практика представлява компактен, on camera микрофон, който може да се конкурира по качество с най-добрите представители на професионалните микрофони тип „пушка“, който ви позволява да се адаптирате бързо към всяка ситуация и условия.

Това е микрофонът с най-много функционалности и добавена стойност!

Имате възможност да избирате между две настройки на high-pass филтъра – 75Hz или 150Hz, което ви дава възможност да намалите проблематичните ниски честоти от вятър, трафик, климатици и други шумове от заобикалящата среда, а high frequency boost функцията ще ви помогне да поставите акцент върху детайлите и яснотата – особено, когато използвате микрофона с „космат“ ветробран.

Превключваемият -20dB пад е полезен, когато записвате източници с високи нива. Разполагате и със switchable safety channel, който записва втори, обезпечителен канал на -20dB.

Неограниченият контрол на гейна, който ще намерите в задната част на микрофона беше представен за първи път с друг класически и доказан във времето микрофон на RØDE – NT2000.

Включването и изключването на микрофона също вече е автоматизирано – Videomic NTG разпознава кога вашата камера е включена и се включва в синхрон с нея.

3.5-милиметровият жак на микрофона автоматично да разпознава дали е включен към DSLR или смартфон (в TRS или TRRS вход) и да елиминира по този начин нуждата от адаптери и преходници между двата стандарта.

Ветробран RODE Videomic NTG

Светлинният индикатор за високи нива на входния сигнал (dB peak warning light) ще ви предупреди когато вътрешния предусилвател на микрофона „клип-ва“ – това ще ви улесни особено много в сулчаите, когато записвате източници с високи нива на звук и ще ви напомни да включите -20dB пад функцията.

Освен всичко друго Class compliant USB-C изходът превръща вашия Videomic NTG в пълноправен USB микрофон, който можете да използвате със своя компютър, таблет или смартфон за войсовъри, подкасти, гейминг или стрийминг на живо.

Микрофонът разполага с 3.5мм изход за слушалки, който можете да използвате за мониторинг докато Videomic NTG е включен чрез USB кабела. Слушалковият изход има собствен потенциометър, а това означава, че бихте могли да го използвате и като слушалков предусилвател!

Швейцарското ножче на микрофоните!

Изключително лекото и стабилно Rycote® Lyre® окачване на Videomic NTG, както и възможността за прецизен контрол на позицията му върху камерата, позволява той да бъде използван за огромен набор от приложения – от DSLR, mirrorless camera, смартфон, с малки камери, но можете да го окачите също така и на бамбук (Boompole) или Pistol Grip държач за снимки на терен, както и като десктоп USB микрофон.

Videomic NTG можете да намерите при нашите дилъри!